Connect with us

KAKANJ

Ahmed Krnjić i Ajla Hadžić najbolji sportisti Općine Kakanj za 2021. godinu

Sinoć je u domu kulture Kakanj upriličena manifestacija izbor najboljih sportista i sportskih organizacija Općine Kakanj za 2021. godinu. Manifestacija je održana u organizaciji sportskog saveza a pod pokroviteljstvom Općine Kakanj. Nagrada za najboljeg sportistu u 2021. godini zasluženo je pripala kixboxeru Ahmedu Krnjiću, članu borilačkih vještina “Isak” iz Zenice.

„Veoma sam sretan što sam proglašen najboljim sportistom Općine Kakanj za 2021. godinu.Posebno mi je drago što sam nagradu dobio od svog Kaknja“ kazao je Ahmed Krnjić.

Ahmed Krnjić

Najboljom sportistkinjom proglašena je Ajla Hadžić odbojkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine.

“Zaista sam ponosna na rezultate koje je ostvarila ženska odbojkaška reprezentacija BiH u prošloj godini. I velika mi je čast igrati za reprezentaciju BiH”,  istakla je Ajla Hadžić.

Ajla Hadžić

Kada je riječ o invalidnom sportu, za najboljeg sportistu proglašena je Aida Pavlović. Aida je u kategoriji slijepa i slabovidna lica postala općinski prvak u streljaštvu, također je i kantonalni prvak u stonom tenisu. Dobitnik  specijalne nagrada za životno djelo je Halim Neimarlija. U svojoj dugogodišnjoj karijeri sportskog radnika biran je na niz značajnih funkcija.

Dobitnik specijalnog priznanja za doprinos razvoju sporta u novinarstvu je Dženan Hasagić novinar NTV IC Kakanj.

Sportskim novinarstvom  bavi se  15 godina, te je svojim izvještajima propratio brojne uspjehe naših sportista i sportskih klubova. Urednik je emisije koja kontinuirano prati rad i rezultate kakanjskih sportskih klubova u svim ligama takmičenja.

Na manifestaciji su dodijeljene nagrade i najmlađim sportistima odnosno mladim nadama kakanjskog sporta.

ntvic.ba

Continue Reading