Connect with us

SPORT

Amel Tuka i Elvedina Muzaferija nabolji sportisti ZDK za 2021. godinu 

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica upriličena je tradicionalna manifestacija izbor najboljih sportista Zeničko dobojskog kantona za 2021. godinu. Manifestacija je održana u organizaciji Sportskog saveza i informatinih novina „Naša Riječ“, a pod pokroviteljstvom Vlade ZDK. Najboljim sportistima za 2021. godinu proglašeni su atletičar Amel Tuka i skijašica Elvedina Muzaferija.

Atletičar Amel Tuka i skijašica Elvedina Muzaferija već treću godinu zaredom najbolji su sportisti Zeničko dobojskog kantona. Tuka je prošle godine učestvovao na olimpijskim igrama u Tokiju na kojima je osvojio šesto mjesto.

„Već 12. godina je prošlo od mog prvog priznanja ovdje kao najboljeg juniora Zeničko dobojskog kantona. I zaista osjećam veliki ponos i čast što sam dio ove porodice i što godinama dokazujem kroz svoje rezultate da sam tu da pripadam samom vrhu“, kazao je atletičar Amel Tuka.

Amel Tuka

Iz godine u godinu skijašica Elvedina Muzaferija ostvaruje zapažene rezultate.Ipak prošla sezona za Muzaferiju je bila posebna, obzirom da je na svjetskom prvenstvu u Italiji ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja. 

„Sezona je bila jako dobra počevši od februara kad smo imali Svjetsko prvenstvo na kojem sam osvojila 16. mjesto u alpskoj kombinaciji. Zatim su bile pripreme za olimpijske igre i od samog početka sezone pokazala sam da sam na dobrom nivou, da su treninzi odlično odrađeni sa 18. mjestom u St. Moritzu“, istakla je skijašica Elvedina Muzaferija.

Elvedina Muzaferija

U konkurenciji deset najboljih sportista Zeničko dobojskog kantona bio je i kakanjac Ahmed Krnjić koji je u protekloj godini postigao odlične rezultate. Naime, u šest profesionalnih borbi ostvario je pet pobjeda i jedan poraz. Također, osvojio je i peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

U juniorskoj konkurenciji priznanja su dobili Davud Mešinović ( TKD „Bosna“ Visoko), Muhamed Čančar (AK Zenica) i Alen Bičakčić ( SKI klub ZE- 2010 Zenica).

Najuspješnije juniorke su Nadina Mehmedović ( TKD klub Akademija Tešanj), Sajra Kajević ( TKD klub „Bosna“ Visoko i Sara Bajramović ( Atletski klub Zenica).

Najbolji sportisti u invalidnom sportu su Zerina Skomorac – Streljački klub osoba sa invaliditetom Zenica i Edib Šahman- Savez za sport i rekreaciju invalida Tešanj.

Najuspješniji seniorski klubovi su Atletski klub Zenica, Stonoteniski klub “Mladost” Zenica i Streljački klub “Visoko”. Također u ovoj konkurenciji nagrađen je i ŽRK “Krivaja” Zavidovići.

Ovogodišnji dobitnik Specijalnog priznanja za razvoj sporta je sportski radnik i privrednik Suad Kaknjo.

Na ovogodišnjoj manifestaciji zaslužena pažnja poklonjena je i onim najmlađim sportistima, mladim nadama.

ntvic.ba

Continue Reading