Connect with us

BIH

BiH: MFS-EMMAUS se pridružio inicijativi “Niko gladan. Niko sam.”

10.01.2023.
Agencija Anadolija

Kampanjom “Niko gladan. Niko sam” se nastoji olakšati proces doniranja hrane posredstvom oslobađanja donacija hrane i prehrambenih artikala od PDV-a

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS je na poziv Fondacije Mozaik i Mreže za izgradnju mira postao dio radne grupe za rad i podršku kampanji “Niko gladan. Niko sam.”, kojom se nastoji olakšati proces doniranja hrane posredstvom oslobađanja donacija hrane i prehrambenih artikala od PDV-a, prenosi Anadolu Agency.

– Svrha tih oslobađanja je kako bi donirana hrana našla put do javnih kuhinja koje brinu o ugroženom stanovništvu. MFS-EMMAUS će u sklopu svojih kapaciteta i mogućnosti i dalje pružati podršku kampanji ‘Niko gladan. Niko sam.’ – navode iz MFS-EMMAUS-a.

Ističu da je MFS-EMMAUS u ovoj godini aktivnim učešćem na konfereciji “BiH ide naprijed: Lokalni održivi razvoj“, do učešća na konferenciji “Podrška i finansiranje javnih kuhinja”, dao značajan doprinos aktualizaciji problema, socijalnog stanja i ugroženosti stanovništva na rubu egzistencije, pri tome dijeleći sasvim transparentno informacije sa terena iz vlastitog iskustva kroz projekte poput “Jednog obroka dnevno“, podjele prehrambenih i higijenskih paketa pomoći i kroz druge mnogobrojne projekte koje realizuju.

Continue Reading