Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Mjestimično vlažan kolovoz, učestali odroni na cestama

29.12.2022.
BIHAMK

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. 

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle na širem području: Viteza, Kiseljaka, Konjica i Jablanice, Ključa i Sanskog Mosta, dok zbog mjestimično jakog vjetra skreće se pažnja na šire područje Bosanskog Petrovca. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično – jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Continue Reading