Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu

23.12.2022.
BIHAMK

Ovoga jutra pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, a posebno je gusta uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Bosnu. Također magle ima i na širem području: Tuzle, Sarajeva, Travnika, Viteza i Goražda. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (regulacija semaforima).

Zbog radova na zamjeni rasvjete u tunelu Karaula (Kladanj-Olovo) od 09 do 14 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na putevima Živinice-Stupari (Đurđevik) i Mostar-Čitluk (Kobilovača).

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića od sutra (24.12.) od 12 sati do ponedjeljka (26.12.) do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Continue Reading