Connect with us

KAKANJ

Budžet Općine Kakanj za 2022. godinu iznosi preko 28 miliona KM, skoro 20 posto Budžeta čine kapitalni transferi

Općinsko vijeće Kakanj održalo je 13. redovnu sjednicu, posljednju u ovoj godini. Vijećnici su razmatrali 16 tačaka dnevnog reda, među kojima je usvojen i Budžet Općine Kakanj za 2022. godinu, predložen u blago povećanom iznosu u odnosu ovogodišnji općinski Budžet. 

Općina Kakanj u 2022. godinu ući će sa Budžetom u iznosu od 28.425.000 KM. Općinski Budžet za narednu godinu planiran je na osnovu procjena rasta prihoda, te najavljenih finansijskih transfera sa viših nivoa vlasti.

“Ono što karakteriše Budžet za 2022. godinu jesu kapitalni izdaci i transferi u iznosu od oko šest miliona KM. Budžet za narednu godinu uz poticajne mjere u privredi i poljoprivredi, redovna finansiranja i sufinasiranja rada javnih ustanova i udruženja, nastojat će odgovoriti i zahtjevima i potrebama koje su delegirali predstavnici mjesnih zajednica”, naglasio je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Pored Budžeta za narednu godinu vijećnici su na decembarskoj sjednici usvojili i posljednji rebalans ovogodišnjeg Budžeta, koji je uvećan za iznos od preko 200.000 KM. Ovogodišnji će Budžet biti realizovan u iznosu od preko 90 posto, što je, kako je pojašnjeno, veoma pozitivan poslovni rezultat Općine Kakanj.  

ntvic.ba