Connect with us

RELIGIJA

Proučena hafiska dova za dva hafiza Škole hifza Medžlisa IZ Kakanj

U nedjelju, 07.11. 2021. god. u Čaršijskoj džamiji, upriličena je svečanost dvije hafiske dove za prva dva hafiza Škole hifza MIZ-a Kakanj, hafize Lamije Šehić i hafiza Isaa Barakata.

Dova je proučena uz prisustvo izaslanika reisu-l-uleme, dr. hafiza Mensura Malkića, izaslanika muftije sarajevskog, mr. hafiza Sadrudina Išerića, kakanjskih hafiza i imama te velikog broja vjernika.

Hafiza Lamija (Envera i Senide) je rođena 22.9.1994. godine u Kaknju. Završila je Gazi Husrev-begovu medresu i Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu. Polaznica je Škole hifza Muftijstva sarajevskog na punktu MIZ Kakanj i trinaesti je polaznik ove škole sa titulom hafiza.

“Biti hafiz Kur’ana je velika čast ali i odgovornost, hvala Allahu, mom muhaffizu i porodici koji su mi bili podrška”, istakla je hafiza Lamija Šehić.

Hafiz Isa (Khaled i Nezira) Barakat je rođen 03. januara.2002. godine u Zenici. Završio je Elektro-tehničku školu u Kaknju i trenutno je student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na Odsjeku za turski jezik i književnost.

“Poručio bih mladim ljudima da se što više druže sa Časnom Knjigom jer to vrijeme nikada nije izgubljeno. Kur’an treba biti vodilja posebno mladima u životu”, rekao je hafiz Isa Barakat.

“Ovo je velika radost za MIZ Kakanj. Raduje nas činjenica da je sve više mladih ljudi koji su polaznici Škole hifza koja djeluje i u Kaknju. Nastojat ćemo da kao Medžlis uvijek budemo podrška tim mladim ljudima”, istakao je glavni imam, mr. Sulejman ef. Čeliković

ntvic.ba