Connect with us

KAKANJ

Epidemiološka situacija na području Kaknja pogoršana, svakodnevno porast broja novozaraženih koronavirusom

Na području Kaknja trenutno su aktivna 142 slučaja zaraze koronavirusom, pet naših sugrađana liječi se u KBZ, a u kućnoj izolaciji trenutno je 136 osoba.

– Ljekari i medicinsko osoblje kakanjskog Doma zdravlja čine maksimalne napore da uz povećan priliv pacijenata zdravstveni sistem održe funkcionalnim i građanima pruže kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Usljed pogoršane epidemiološke situacije, svakodnevno u covid ambulantama naši zdravstveni radnici testiraju oko 100 pacijenata – izjavio je dr. Mirsad Tursum, direktor Doma zdravlja Kakanj.

Koliko je situacija ozbiljna govori podatak da se svakodnevno u Kaknju bilježi veliki broj novozaraženih koronavirusom. Uz poziv na maksimalno poštivanje važećih epidemioloških mjera, iz Doma zdarvlja upućen je i poziv za vakcinaciju.

– Od početka imunizacije protiv COVID-a 19 do danas prvom je dozom vakcinisano 9.660 građana Kaknja. Drugom je dozom vakcinisano 9.000, a trećom dozom oko 400 građana Kaknja, podaci su Doma zdravlja Kakanj.

Poštivanje epidemioloških mjera i masovna vakcinacija, poručuje struka, jedini je put za očuvanje vlastitog i zdravlja drugih i izlalaz iz COVID pandemije.  

Continue Reading