Connect with us

BIH

Golf Fest u Sarajevu okupio ljubitelje najpopularnijih VW automobila iz regije

Izložba VW “golf” automobila održana je tradicionalno u glavnom bh. gradu. Ljubitelji ove marke vozila okupili su se i pokazali neke od najboljih primjeraka “golfova” od prve do osme generacije. Pored građana iz Bosne i Hercegovine, na skup vlasnika vozila Volkswagen Golf došli su i gosti iz susjednih država zemalja Zapadnog Balkana.

Okupljanje učesnika i ljubitelja vozila VW Golf organizirano je na Vilsonovnom šetalištu kod mosta, a potom su defileom došli na novi trg kod Vijećnice gdje su nastavili druženje. Manifestacija je završena na mjestu okupljanja na Vilsonovom šetalištu.

Na manifestaciji je, između ostalog, predstavljeno i nekoliko primjeraka VW Golf 1 koji su prije više od 50 godina proizvedeni u Sarajevu te Golf 2 i drugi VW modeli. Organizatori su kazali da je održavanje ove manifestacije u interesu grada Sarajeva, građana i privrednih subjekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Foto AA

Posjetioci su bili u prilici družiti se sa vozačima ovih automobila, te upoznati veliki broj uspješnih i poznatih učesnika.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Continue Reading