Connect with us

BIH

I ove zimske sezone izletište Ponijeri nudi jedinstvenu priliku za odmor i rekreaciju

Ove godine, nakon što je i zvanično otvorena nova sezona skijanja na Ponijerima, jedinom skijalištu u Zeničko dobojskom kantonu, usljed kvara na ski liftu, posjetioci trenutno nemaju priliku za skijanje. Međutim, tu su sve ostale pogodnosti koje ljubitelji snijega mogu iskoristiti. Staza za sankanje, šetnju i boravak u novootvorenoj Eko kući koja pruža jedinstveni domaćinski i topao ugođaj.

U Javnoj Ustanovi kulturno sportski centar Kakanj ulažu maksimalne napore da otklone novonastali kvar na ski liftu, kako bi ljubiteljima zimskih sportova obezbijedili potpun ugođaj već početkom januara.

“Mi ćemo paralelno sa Ski centrom imati i jedan zabavno kulturni program. Nadamo se da će od prvog januara biti dovoljno snijega i da će biti bezbijedan ski lift kako bi uspješno realizovali tradicionalnu manifestaciju “Udahni Ponijere” ”, istakao je Mirza Mušija direktor JU KSC Kakanj.

Mirza Mušija

Iz Javne Ustanove KSC naglašavaju da su u proteklim godinama uložena značajna finansijska sredstva u razvoj infrastrukture na Ponijerima. Između ostalog, urađena je rasvjeta koja je obezbijedila uslove za noćno skijanje, a od prošle godine u funkciju je stavljena i staza za sankanje.

“Ove godine smo zajedno sa našim osnivačem Općinom Kakanj uspjeli nabaviti novi ratrak. I to se pokazalo kao jedan sjajan potez. Taj ratrak sada odlično radi, imamo dobre ski staze, a povremeno koristimo i naš stari ratrak i na taj način nam je olakšan posao”. Prošle godine Općina Kakanj je investirala i kupila objekat od Primusa. Tako da smo u protekloj godini i čitavu ovu godinu imali pripreme na opremanju objekta kojeg smo nazvali Eko kuća Ponijeri. To je nešto što je kod građanstva probudilo veliko interesovanje i u konačnici vidio sam da su jako zadovoljni”, dodao je Mušija.

Ponijeri

Već godinama ovo izletište posjećuju Kakanjci ali i gosti iz drugih gradova.

 “Dolazim iz Sarajeva, nisam tako čest gost na Ponijerima, ali dođem dva puta godišnje s porodicom. Svaki put sam oduševljen, lijepo je ovdje, domaćinska je atmosfera i ugodno se osjećamo. Trudit ću se da dolazim češće u budućnosti”, kazao je Adnan Sarvan posjetilac iz Sarajeva.

Adnan Sarvan

Sa popravkom ski lifta i dovoljnom količinom snijega iz JU KSC se nadaju da bi ova sezona mogla biti uspješna i da bi posjetiocima mogli pružiti potpun ugođaj.

Svi oni koji žele posjetiti Ponijere, imaju priliku provesti nezaboravne trenutke u posebnom prirodnom ambijentu zračne banje i na taj način barem na trenutak zaboraviti na svakodnevne probleme.

ntvic.ba

Continue Reading