Connect with us

KAKANJ

Implementiran projekat “Građanski aktivizam kroz volonterizam za sretnije djetinjstvo u Tršću”

Projekat “Građanski aktivizam kroz volonterizam za sretnije djetinjstvo u Tršću” realizovan je u cilju kvalitetnijeg života stanovnika u ruralnim područjima općine Kakanj, konkretno u MZ Tršće. Način na koji je ovaj projekat realizovan jeste promocija volonterizma, unaprjeđenje infrastrukture, postavljanje mobilijara za djecu u eko parku, te čišćenje i održavanje javnog prostora u ovoj mjesnoj zajednici.

Projekat je realizovan u organizaciji Udruženja žena “Trst” iz Tršća.

 “U vremenu pandemije i u vremenu  kad se priča o ekonomskom osnaživanju žene, vrlo je bitno da žene prođu kroz edukaciju i da budu pokretači promjena. Također je izuzetno značajno da se mi između sebe družimo i budemo jedna drugoj podrška. Kroz ovakve i slične projekte osnažujemo se za nove ideje, te radimo za napredak udruženja, mjesne zajednice i naravno naše Općine”, kazala je Elsa Čeliković predsjednica Udruženja žena “Trst” iz Tršća.

Elsa Čeliković

Implementaciju projekta podržala je Općina Kakanj, dok su u njegovoj realizaciji učestvovali mještani MZ Tršće. Posebno veliki odziv bio je od strane djece i njihovih roditelja.

“Danas sam učestvovala u volonterskoj akciji i osjećala sam se ispunjenom. Upućujem apel svima da ne bacamo smeće i da čuvamo našu okolinu”, istakla je volonterka u ovoj akciji, Amina Čeliković.

Amina Čeliković

Poboljšanje uslova  života na selu direktno bi uticalo i na zadvoljstvo njegovih stanovnika. Potencijalno bi se smanjio i odlazak mladih ljudi u gradove u kojima im se nude bogatiji sadržaji, poručili su iz Udruženja žena “Trst”.

ntvic.ba

Continue Reading