Connect with us

KAKANJ

Izvještaj sa desete sjednice OV Kakanj

U četvrtak, 23. septembra 2021. godine, održana je deseta sjednica Općinskog vijeća Kakanj. Među deset tačaka dnevnog reda vijećnici su razmatrali i usvojili drugi rebalans ovogodišnjeg općinskog Budžeta, izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, te izmjene i dopune kriterija koji se odnose na dodjelu novčanih pomoći boračkoj populaciji.

Na septembarskoj sjednici OV Kakanj usvojen je drugi rebalans Budžeta Općine Kakanj za 2021. godinu, kojim se Budžet povećava na skoro 28 miliona KM.

“Radi se o dodatnim sredstvima iz tekućih prihoda, te dodatnim sredstvima sa federalnog nivoa. Naime, Vlada FBiH dodijelila je jedinicama lokalne samouprave za tekuće potrebe budžeta po 125.000 KM. Osim toga za Općinu Kakanj opredjeljen je iznos od 460.000 za sufinansiranje projekta izgradnje nove gradske saobraćajnice, čime su obezbijeđena sredstva za drugu fazu radova” – pojašnjeno je iz Službe za finansije Općine Kakanj.

Prema usvojenom izvještaju o izvršenju Budžeta Općine Kakanj za prvi šest mjeseci ove godine, Općina je realizovala ukupne prihode i primitke u iznosu od preko 11 miliona KM, dok je u istom periodu realizovala rashode i izdatke u iznosu od preko devet miliona KM. Vijećnici su na septembarskoj sjednici pored ostalog usvojili i izmjene i dopune kriterija koji se odnose na dodjelu novčanih pomoći boračkoj populaciji, kao i izmjene i dopune ovogodišnjeg Programa utroška namjenskih sredstava za zaštitu okoline Općine Kakanj. Data je saglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj za 2021.godinu, te je usvojen Prijedlog rješenja o privremenom imenovanju članova Upravnog odbora JU „Dom zdravlja“ Kakanj.

Continue Reading