Connect with us

BIH

Izvođač ilahija Harun Bahtanović predstavlja kasidu „Muhammede miljeniče“

Mladi izvođač ilahija i kasida Harun Bahtanović predstavit će novu kasidu koja nosi naziv  “Muhammede miljeniče”. Kasida će biti premijerno prikazana u petak, 01. aprila u 19:00 sati.

Kasida je snimana na Baščaršiji i crvenoj tabiji.
Aranžman potpisuje moj dragi prijatelj, maestro Halid Hajduković, a za videozapis bio je zadužen Ahmed Smailbegović i ekipa Media Control iz Ilijaša. Ideja za ovu kasidu se rodila prošle godine. Naravno, da bi se ovako lijep projekat realizovao potrebno je da se posloži mnogo stvari i nakon godinu dana kasida će, ako Bog da biti objavljena. Poruka kaside „Muhammede miljeniče” jeste, ustvari, da čuvamo sjećanje na Poslanika s.a.v.s. pogotovo u ovim mubarek danima dok željno iščekujemo mjesec Ramazan, istakao je Harun Bahtanović.

Harun Bahtanović rođen je 24.05.1999. godine u Sarajevu, nastanjen u Ilijašu. Nakon završene osnovne škole, upisuje i završava medresu „Osman ef. Redžović“ u Visokom. Tokom svog školovanja pokazao je ljubav i talent prema učenju Kur’ana, ilahija i kasida. Bio je učesnik na brojnim koncertima širom Bosne i Hercegovine i inostranstva. Član i solista muzičkog ansambla “Preporod” Ilijaš.

Continue Reading