Connect with us

SPORT

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava za sport iz budžeta Općine Kakanj za 2022. godinu

U nacrtu budžeta Općine Kakanj za 2022.godinu planirana su sredstva za sport u iznosu od 680 hiljada KM, što je za 40 hiljada KM više u odnosu na prethodnu godinu. Na javni poziv za dodjelu sredstava mogu se prijaviti sportski klubovi, sportska društva, sportski Savezi te klubovi i Udruženja invalidnih lica.

Prilikom prijave svi klubovi su dužni ispunjavati određene kriterije kako bi se njihovi zahtjevi mogli uzeti u razmatranje.

Neki od kriterija su: izvod iz registra koji se vodi u ministarstvu za pravosuđe i upravu ne stariji od tri mjeseca, program rada i finansijski plan, te prijedlog sportskih takmičenja i manifestacija za 2022. godinu. Pored toga, sportski klubovi su dužni ispuniti i ostale kriterije.

“Izvještaj o postignutim takmičarskim rezultatima za prethodnu godinu, zatim sportski klubovi moraju imati spiskove aktivnih takmičara u klubu u Udruženjima sa dokazom o registraciji istih. Također, klubovi moraju imati godišnji obračun ovjeren od strane agencije za finansijsko poslovanje za 2021. godinu, ugovor sa poslovnom bankom i moraju imati potvrdu poslovne banke da im račun nije blokiran”, kazao je Rešad Zaimović šef Službe za društvene djelatnosti Općine Kakanj.

Rešad Zaimović

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava za sport iz budžeta Općine Kakanj za 2022. godinu traje do 31. decembra. Treba naglasiti da oni sportski klubovi koji su prošle godine dobili sredstva iz općinskog budžeta, a nisu ih utrošili u skladu s propisanom procedurom, ne mogu izvršiti prijavu na javni poziv.

ntvic.ba

Continue Reading