Connect with us

KAKANJ

JU Gradska biblioteka Kakanj, riznica kulture u pisanoj riječi

JU Gradska biblioteka Kakanj  kutak je za sve ljubitelje knjige koja bogatim bibliotečkim fondom nastoji zadovoljiti potrebe svojih korisnika.  Cilj postojanja  biblioteke je motivacija na čitanje i samostalno traženje, pristup i pronalazak informacija. Ova Ustanova ispunila je prošlogodišnji plan i u novoj godini nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

Ono što je obilježilo proteklu godinu je niz realizovanih projekata sa mladima, te značajno povećanje broja upisanih članova. “JU Gradska biblioteka iz godine u godinu u svim segmentima raste.

“Mi smo prošle godine imali preko 2 500 članova . Općina Kakanj već drugu godinu sufinansira upis građana u bilblioteku”, kazao je između ostalog Senad Čišija, dir. JU Gradska biblioteka Kakanj.

Senad Čišija, dir. JU Gradska biblioteka Kakanj

U protekloj godini JU Gradska biblioteka Kakanj uz pomoć Općine Kakanj obogatila je svoj bibliotečki fond značajnim brojem knjiga iz oblasti poduzetništva, te još drugim zanimljivim naslovima.

Poruke s kamena, susreti s piscima, promocije knjiga samo su neki od realiziranih projekata u protekloj godini. Svi oni za cilj su imali približiti pisanu riječ, promovisati bh. književnike kao i kvalitetne i zanimljive naslove.

“To su naši tradicionalni projekti, ove godine smo imali sedme po redu poruke s kamena sa temom “Velika važnost malih priča”. To je fantastičan projekat koji realiziramo već osmi put. Njegovi rezultati su itekako vidljivi”, istakao je Senad Čišija, direktor JU Gradska biblioteka Kakanj.

Obzirom da biblioteka u kontinuitetu nabavlja nove  knjige kako iz oblasti lektirnog programa, stručne literature te mnogo drugih popularnih naslova, ova ustanova već duže vrijeme ima manjak prostora pa je u narednom perodu neophodno proširenje postojećeg objekta. Planovi Gradske biblioteke za naredni period su između ostalog i dopunjavanje lektirnog programa kako bi svim učenicima osnovnih i srednjih škola na vrijeme i u dovoljnim količinama obezbijedili potrebne knjige iz ove oblasti.

ntvic.ba

Continue Reading