Connect with us

KAKANJ

JU KSC Kakanj u 2021. godini realizovala je zapažene kulturno sportske i infrastrukturne projekte

Unatoč pandemiji korona virusa i mnogim drugim izazovima, JU KSC Kakanj u 2021. godini nastojala je organizirati različite kulturno sportske, zabavne, pozorišne i druge sadržaje za posjetioce.

Svi njeni odjeli funkcionisali su u skladu s mogućnostima  i trenutnom epidemiološkom situacijom, te su organizirali i zanimljive programske sadržaje za sve uzraste.

Ova ustanova u 2021. godini organizirala je preko 150 različitih događaja, kojima se odazvalo blizu 13.000 posjetitelja.

“U 2021. godini, mi smo uspjeli organizovati ukupno 172 događaja. Zamislite sa pandemijom i sa svim preprekama koje su bile pred nama, mi smo imali 17 izložbenih aktivnosti, imali smo 54 pozorišne aktivnosti, zatim imali smo tačno 9 književnih promocija. Pored toga, upriličili smo 62 kino projekcije, 18 muzičko scenskih aktivnosti, a ostalo je bilo 12. Ove događaje je posjetilo ukupno 12.903 posjetitelja”, kazao je Mirza Mušija direktor JU KSC Kakanj.

Mirza Mušija

U 2022. godini Javna ustanova KSC najavljuje nastavak redovnih aktivnosti ali i realizaciju značajnih projekata, među kojima se izdvaja nastavak infrastrukturnih radova u Eko kući Ponijeri.

“Druga faza koja je planirana za 2022. godinu jeste nova investicija u saradnji sa ZDK, s kojim imamo potpisane ugovore i ozbiljna obećanja da ćemo dobiti nove investicije. I na osnovu tih investicija, mi ćemo uraditi sljedeće stvari, opremit ćemo sve apartmane u Eko kući Ponijeri i planiramo izgraditi novi sportski teren na Ponijerima za rekreativce”, naglasio je Mušija.

Na kraju treba reći da tradicionalna manifestacija Kakanjski dani u organizaciji JU KSC nije izostala ni prošle godine. Kulturni, sportski, ali i dani poljoprivrede zajedno sa prezentacijom kućne radinosti uspješno su realizirani kroz ovu manifestaciju.

ntvic.ba

Continue Reading