Connect with us

KAKANJ

Kakanj ima još jednu hafizu, čuvara Kur’ana Časnog

Pred komisijom za hifz Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini

Jučer je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice za hifz posljednje stranice Časnog Kur’ana napamet proučiila Lamija Šehić, te time stekla titulu hafize Kur’ana.

Hafiz Lamija Šehić, kćerka Envera i Senide iz Kaknja završila je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 2013. godine nakon čega upisuje Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu, smijer Regionalno i prostorno planiranje, a potom i Master studij na istom fakultetu.

Hifz je počela učiti još u medresi pred muhaffizom Mensudom Đulovićem. Zbog fakultetskih obaveza njeno učenje hifza je bilo manje aktivno, da bi mu se intenzivnije posvetila upisom u Školu hifza u Kaknju 2019. godine učeći pred muhaffizom Ibrahimom Alparslanom.

Hafiz Lamija sa grupom iz Škole Kur’ana

Kako nam je kazala hafiz Lamija, na ovom putu do stjecanja titule hafiza bilo je mnogo prepreka, ali je uz pomoć Gospodara, porodicu i muhaffiza Ibrahima, te cijele Škole Kur’ana, uspjela ostvariti svoj cilj.

Hafiz Lamija sa porodicom

Hifz je polagala u periodu od 30.08.2021. godine do 13.09.2021. godine. Članovi Komisije Rijaseta Islamske zajednice za hifz bili su joj: hafiz Ismet ef. Spahić, hafiz Haso ef. Popara, hafiz dr Mensur Malkić i hafiz Salih ef. Halilović.

Čestitamo mladoj hafizi Lamiji Šehić, njenoj porodici i muhaffizu.

ntvic.ba

Continue Reading