Connect with us

KAKANJ

Kakanj je bogatiji za još jednog hafiza: Isa Barakat novi hafiz Kur”ana

Devetnaestogodišnji Isa Barakat nedavno je položio hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i na taj način stekao titulu čuvara Kur”ana časnog. Kako ističe ovaj mladi hafiz, tokom polaganja hifza u Sarajevu,  proveo je dvije najljepše sedmice u životu.

“U periodu polaganja hifza, boravio sam 15 dana u Medresi u Sarajevu i to je najbolji period u mom životu. Bio sam potpuno posvećen Allahovom govoru i uživao sam, znači samo mi je to bilo u glavi. Bila mi je čast i ponos biti pred komisijom za polaganje hifza, posebno zadnji dan, kada su moji najmiliji došli da učestvuju u tom svečanom činu” kazao je hafiz Isa Barakat.

Isa Barakat

Ovaj mladi hafiz naglašava da je izuzetno zadovoljan i sretan, obzirom da je ostvario svoj životni san. Ipak, još uvijek nije svjestan uspjeha kojeg je postigao i ne može riječima opisati svoje emocije.

“Još uvijek sam u nekom šoku i još uvijek nisam svjestan uspjeha koji sam ostvario” istakao je Barakat.

Hafiz Isa Barakat je rođen 2002. godine u Zenici. Završio je Elektrotehničku školu u Kaknju i trenutno je student Filozofskog fakulteta u Zenici, odsjek za turski jezik i književnost.

Hafiz Isa je drugi hafiz Škole Kur”ana MIZ-a Kakanj, nakon što je prošli mjesec hifz pred Komisijom položila i hafiza Lamija Šehić. Na kraju treba reći da je Isa ukupno  14 hafiz škole hifza muftijstva sarajevskog.

ntvic.ba

Continue Reading