Connect with us

KAKANJ

Kakanjka Alma Karzić nova hafiza Kur´ana

Hfz. Alma Karzić (kćer Kasima i Ramize) udata je i majka dvoje djece. Završila je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu a nakon toga i Pravni fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Cijeli Kur’an položila je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH u sastavu hafiz Ismet-ef. Spahić, hafiz doc. dr. Mensur-ef. Malkić, hafiz Haso-ef. Popara, hafiz mr. Salih-ef. Halilović te stekla titulu hafize Časnog Kur’ana.

Njen intenzivniji pristup hifzu Kur’ana započeo je prije 10 godina dolaskom u Udruženje “Bejan” kada se kod muhafize hfz. Nermine Ćuprija upisala u grupu naprednog hifza.

Budući da hfz. Alma živi u Kaknju, od 2011. do 2019. godine dolazila je svakih petnaest dana na preslušavanje. U početku je dolazila vozom te ostajala cijeli dan do termina povratka nazad kući, trudeći se da što više i kvalitetnije nauči stranice Kur’ana. Svakim dolaskom u njenom prsima se javljala samo veća volja za učenjem. Pomoć i podrška tada, kao i pri pripremi za polaganje pred Komisijom Rijaseta, bila je njena svekrva Subhija i njen suprug koji su cijenili njenu želju i trud da se ostvari njen životni san i nauči Allahov govor.

hafiza Alma Karzić sa porodicom

Hafiza Alma polaznica je i online akademije Sefiret-ul-Islam, a istovremeno drži online halke Kur’ana na akademiji Putnice sa Kur’anom.

Continue Reading