Connect with us

KAKANJ

„Kakanjska zimska čarolija“: U organizaciji CEKOR-a održana radionica izrade novogodišnjih čestitki

28.12.2022.
ntvic.ba (A.T.)

„Kakanjska zimska čarolija“ novogodišnji je program koji će u Kaknju trajati od 27. do 30. decembra, a koji će ponuditi brojne i bogate sadržaje za sve generacije. Organizatori novogodišnjeg programa su Općina Kakanj i JU KSC Kakanj. U sklopu ovog programa upriličena je radionica u okviru koje su prvačići učestvovali u izradi novogodišnjih čestitki. Organizatori radionice su Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR.

U sklopu novogodišnjeg programa pod nazivom „Kakanjska zimska čarolija“, učenici prvog razreda Osnovne škole „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj, imali su priliku iskazati svoju kreativnost na sebi svojstven način, izrađujući novogodišnje čestitke, te provesti ugodne trenutke sa svojim vršnjacima u okviru radionice koja je upriličena u organizaciji Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR.

– Sa puno ljubavi i pažnje, djeca su pristupila izradi novogodišnjih čestitiki, nastojeći pri tome da svojom maštom i kreativnošću izraze emocije, te da pokažu koliko se raduju prazničnim danima, snijegu i zimskim radostima – izjavila je Amila Delibašić iz Centra za ekologiju i održivi razvoj općine Kakanj.

Kako ističu iz Cekora kraj decembra je vrijeme kada su ljudi posebno radosni i razdragani te su i njihove emocije znatno više izražene. Naglašavaju da se na ovaj način djeca uče druženju i međusobnom zbližavanju.

U vremenu materijalizma i konzumerizma, te brzog načina života, ovakvi događaji nas podsjećaju na univerzalne ljudske vrijednosti, koje su veoma važne za sretan i ispunjen život, bez čežnje za pretjeranim ovozemaljskim dobrima i blagodatima.

CEKOR će u naredna tri dana realizirati još nekoliko novogodišnjih aktivnosti, a jedna od njih je „Novogodišnji bazar“  koji je otvoren danas u poslijepodnevnim satima u Foajeu Doma kulture. Na novogodišnjem bazaru bit će predstavljeni unikatni suveniri kakanjskih kreativaca.

Continue Reading