Connect with us

ZE-DO KANTON

Kompanijama iz ZDK 340.000 KM za refundaciju administrativnih troškova proizvodnih investicija

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za refundaciju administrativnih troškova proizvodnih investicija sa 11 privatnih kompanija iz Visokog, Tešnja, Zenice i Usore.

Za navedenu namjenu putem javnog poziva izdvojeno je ukupno 340.000,00 KM, a ove su kompanije izgradile objekte za obavljanje proizvodnih djelatnosti ukupne površine 18.314,64 m2.

Ministar Jelić potvrdio je opredjeljenje Vlade ZDK-a da nastavi s realizacijom programa poticaja za jačanje privrede sa fokusom na mala i srednja preduzeća, koja čine okosnicu privrede ovog kantona.

Zlatko Jelić-ministar privrede ZDK

-Poduzetnici su zadovoljni sredstvima poticaja jer znaju da nisu sami i da kanton vodi računa o njima, posebno u vremenu pandemije. Izrazili su želju da se nastavi s ovim programima, što i jeste primarno opredjeljenje Vlade ZDK  – kazao je Jelić.

Refundacija administrativnih troškova proizvodnih investicija jedan je od osam segmenata programa subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima ukupne vrijednosti 3,1 miliona KM. Za naredni period  je planirano potpisivanje ugovora s korisnicima poticaja za jačanje konkurentnosti te općinama i gradovima za finansiranje projekata izgradnje turističke infrastrukture.

ntvic.ba

Continue Reading