Connect with us

KAKANJ

Kroz naselje Malješ izvršeno saniranje i asfaltiranje udarnih rupa na cesti

Sanacija ceste kroz Malješ od velikog je značajna kako za mještane koji egzistiraju na ovom području tako i za teretna vozila koja svakodnevno saobraćaju ovom dionicom.

Saobraćajnica u ovom mjestu bila je u izuzetno lošem stanju duži vremenski period, a njena frekventnost već odavno je zahtijevala sanaciju, kako bi se svim učesnicima u saobraćaju omogućili sigurniji uslovi prilikom saobraćanja ovom dionicom puta.

Za ovu namjenu Općina Kakanj je izdvojila više od 30 hiljada KM.

„Obzirom da su oštećenja na ovoj dionici ceste u Malješu bila veća nego što smo mi  očekivali, predviđena sredstva od 30 hiljada KM nisu nam bila dostatna, te nam je Općina Kakanj doznačila još sredstava kako bi u potpunosti završili ovaj veoma značajan projekat“, istakao je Elmedin Karić predsjednik MZ Pope.

Elmedin Karić

Inače važno je napomenuti da je riječ o cesti koju za saobraćanje koristi veliki broj putničkih automobia ali i kamiona. Osim toga zbog blizine naseljenih mjesta ovu dionicu ceste koriste i pješaci te je oprez itekako potreban.

„Ovim putem zamolio bih sve vozače koji koriste ovu cestu da prilagode brzinu uslovima puta, obzirom da idu djeca ovom cestom do škole“, poručio je Karić.

Iz Mjesne zajednice Pope na kraju su poručili da će i dalje raditi na unaprijeđenju uslova života na ovom području, zašto svakako očekuju podršku i razumijevanje nadležnih.

ntvic.ba

Continue Reading