Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 11.06.2023. godine

12.06.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 11.06.2023. godine, u 22.10 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica G.E. (1985.) iz Visokog, koji se kao suvozač nalazio u putničkom motornom vozilu marke “Audi”, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

U vremenskom periodu od 09.06.do 11.06.2023. godine, u mjestu Omerdino polje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo B.N. iz Maglaja. Tom prilikom otuđena je jedna brusilica, određena količina alata i dva para patika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 11.06.2023. godine, oko 10,30 sati, u ulici Obala, prilikom pregeda lica S.M. (2000.) iz Tešnja, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading