Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 15.03.2023. godine

16.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 05.03.2023. godine do 15.03.2023. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u podrumske prostorije vlasništvo M.L. iz Zenice. Tom prilikom je otuđen sudoper za frizerski salon. Rad na lica dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 15.03. 2023. godine, u 21.00 sati, u ulici Ahmeta Hafizovića, prilikom pregleda lica Č.J. (1975.) iz Zenice, pronađena dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na lica dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 15.03.2023. godine, u 01,05 sati, u raskrsnici ulica I Zeničke brigade-Ušće, prilikom pregleda lica M.M. (1989.) iz Zenice, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na lica dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 14.03.2023. godine, u 21,30 sati, u mjestu Nemila, u ulici Patriotske lige, prilikom pregleda putničkog motornog vozila “VW-Golf” kod malodobnog A.J. iz Zenice, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na lica dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading