Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 27.12.2022. godine

28.12.2022.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR
Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Audi”, vlasništvo A.M. iz Zenice. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari te nije evidentirano otuđenje predmeta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Suzuki Vitara” vlasništvo J.A. iz Zenice. Ovom prilikom su otuđeni ključevi za dodatni prtljažnik na vozilu i daljinski upravljač. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Nissan”, vlasništvo Z.M., iz Republike Hrvatske. Ovom prilikom je izvršena je premetačina stvari u vozilu te nije evidentirano otuđenja predmeta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 26.12.2022.godine, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da su u mjestu Varda, na stambeno-poslovnom objektu, vlasništvo G.H. iz Kaknja, ispisani uvredljivi grafiti. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 27.12.2022.godine, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom pregleda lica S.S. (1992.) iz Kaknja, pronađen je upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode, te je zavedena kriminalistička obrada. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge” su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Pinkasa Bandta, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Suzuki Vitara” vlasništvo B.S. iz Republike Hrvatske. Ovom prilikom je otuđen novčanik u kojem se nalazio određeni iznos novca, dvije bankovne kartice i zdravstvena legitimacija. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading