Connect with us

KAKANJ

Na Devetoj međunarodnoj olimpijadi iz engleskog jezika „HIPPO 2021“ / Suad Čobo iz Kaknja ostvario visoko osmo mjesto

U utorak, 21. septembra 2021. godine je nakon održane runde Svjetskog finala i zvanično završena ovogodišnja Deveta međunarodna olimpijada iz engleskog jezika „HIPPO 2021“, na kojoj je bilo prijavljeno ukupno 48.125 učesnika iz 42 države svijeta, a u runde Svjetskog finala je prošlo 186 i Evropskog finala 50 takmičara. U visokom četvrtom stepenu ovog takmičenja, u preliminarnoj rundi Suad je osvojio prvo mjesto u državi, u polufinalnoj rundi peto mjesto u Evropi od 233 takmičara, te tako ostvario plasman na Evropsko finale, gdje je predstavljao Bosnu i Hercegovinu od 16. do 18. septembra u gradu Rimini u Italiji.  

Na ceremoniji otvaranja Evropskog finala Suadu je uručena zlatna medalja i diploma za dosadašnji veliki uspjeh, a u takmičarskom dijelu sljedećeg dana ostvario je visoko osmo mjesto na dosta zahtjevnom testu.


Suad sa delegacijom BiH, Boris Kirćanski i Snežana Mitrović, predstavnici Svjetske Hippo asocijacije

Treba napomenuti da za odlazak na ovo takmičenje Suad nije imao nikakvu finansijsku podršku, a troškove takmičenja je snosila njegova poprodica.

 “Ovim putem se želim zahvaliti svojim roditeljima koji su neprestano bili podrška svim mojim aktivnostima, zatim profesoru Daliboru Zovo koji je nesebično, preko punomoći mojih roditelja, preuzeo odgovornost za mene i odveo me na ovu prestižnu Olimpijadu. Iako sam se takmičio samostalno zbog toga što škole u Kaknju ne učestvuju u ovom takmičenju, želim se zahvaliti i STŠ „Kemal Kapetanović“ Kakanj, Direktoru, Pedagogici, svim profesorima i učenicima škole – mojim kolegama, koji su mi dali ogromnu moralnu podršku. Posebnu zahvalnicu upućujem i Poliklinici „INTERMED“ Kakanj i direktorici dr. Muvedeti Lemeš, koji su mi omogućili besplatno testiranje na koronavirus za potrebe prelaska državnih granica, te su na taj način bili moji jedini sponzori. Na kraju se želim zahvaliti svim medijima u Kaknju koji su podijelili ovu vijest, ali i građanima Kaknja i ostalih općina koji su mi također dali ogromnu moralnu podršku i motivaciju da idem naprijed”, kazao je Suad Čobo

ntvic.ba

Continue Reading