Connect with us

KAKANJ

Na pružnom prijelazu u Čatićima kvar na rampi i signalizaciji

Obzirom da se pružni prijelaz nalazi na regionalnoj cesti RC445 Zenica, Kakanj, Visoko i da je veoma frekventan, novonastala situacija onemogućava normalno funkcionisanje saobraćaja.

Građenje, upravljanje i održavanje regionalne ceste i samog pružnog prijelaza u Čatićima u nadležnosti je kantonalnih javnih ustanova zajedno sa JP “Željeznice” Federacije Bosne i Hercegovine.

Na osnovu podnesaka građana koji su se obratili općinskom organu uprave, iz Općine Kakanj su uputili dopis preduzeću Željeznice FBIH u vezi novonastale situacije uzrokovane kvarom na pružnom prijelazu, kazao je Muris Neimarlija stručni savjetnik za saobraćaj.

Muris Neimarlija

Prema riječima Neimarlije, nije poznato kada će biti otklonjen kvar na pružnom prijelazu, međutim ono što se zna je da će to potrajati određeni vremenski period. S druge strane, vozači imaju svoj dio odgovornosti, ali postojanje rampe nagovještava pravovremeno obavještenje o nadolazećem vozu.

Nepoznavanje terena i činjenice da signalizacija nije u funkciji može biti veoma opasno.

Sve do ponovnog postavljanja signalizacije na ovom pružnom prijelazu, a kako ne bi došlo do neželjenih posljednica, vozačim ali i pješacima se savjetuje da budu veoma oprezni prilikom njegovog prelaska, jer ljudski život nema cijenu.

ntvic.ba

Continue Reading