Connect with us

KAKANJ

Nabavka ogrijevnog drveta za penzionere

Kako bi svojim članovima olakšali nabavku ogrijevnog drveta,  Udruženje penzionera Općine Kakanj ove je godine potpisalo ugovore sa nekoliko firmi o isporuci drvnih sortimenata. Sa najpovoljnijim ponuđačima dogovorena je isporuka oko 5. 000 metara kubnih ogrijevnog drveta  za više od 300 kakanjskih penzionera.

U Udruženju se nadaju da će u predviđenom roku biti isporučene dogovorene količine  ogrijevnog drveta za njihove članove, kako bi sa ogrijevom spremni dočekali zimu.  

„ Isporuka dogovorenih količina ogrijevnog drveta trebala bi biti završena već do 30. septembra. Ono koliko smo  mi u toku, ima određenih problema, međutim nisu veliki problemi. Razgovarajući sa najodgovornijim ljudima posebno iz firmi „Ljuta“  i „Drvosječa“ Sarajevo, obzirom da najveći broj našeg članstva kupuje ogrijev iz tih firmi , oni kažu da će isporuka biti završena onako je dogovoreno.

Uostalom ako ne bude tako, mi imamo potpisane ugovore s tim firmama i one će u slučaju ne ispunjavanja svojih obaveza  morati plaćati kaznene penale i kamate, a ja ne vjerujem da im je do toga stalo“, kazao je Irfan Imamović predsjednik Udruženja penzionera Općine Kakanj.

Irfan Imamović

Kako ističe Imamović, penzioneri su najviše zainteresovani za cijepana drva, obzirom da se radi o kategoriji stanovništva treće životne dobi.

„ Radi se o kategoriji stanovništva, penzionerima koji imaju uglavnom preko 65. godina života. I kad im se dostave drva, ima tu puno obaveza, tako da se naši članovi odlučuju malo više na ta cijepana drva, jer im je to puno  lakše“, zaključio je Imamović.

Inače, cijene ogrijevnog drveta zavise od vrste. Kreću od 107 KM do 138 KM po jednom kubiku, a penzioneri će ogrijev uglavnom plaćati u ratama.

ntvic.ba

Continue Reading