Connect with us

KAKANJ

Načelnik Mirnes Bajtarević čestitao 10. novembar – Dan formiranja 311. lahke brigade

Poštovani borci i starješine 311. lahke brigade, vaše herojstvo na fojničko-kiseljačkom ratištu, vaše ogromne herojske zasluge na vozućkom ratištu, sve vaše slavne bitke i podvizi se ne smiju i neće zaboraviti. Uspomena na njih će se prenositi s koljena na koljeno, a zaborav neće dozvoliti ni činjenica da je napisana monografija u kojoj posebno mjesto zauzima uspomena na 311. lahku brigadu.

Danas kada se prisjećamo činjenica koje govore o organizaciji otpora agresiji u Kaknju i našoj domovini, možemo jasno zaključiti da svako vrijeme i svaki izazov traži ozbiljnost i organizaciju, te odbacivanje neutemeljenih i neobjašnjivih vjerovanja kako će neko drugi brinuti o našoj sudbini i rješavati naše probleme dok mi sliježemo ramenima i pokušavamo ostaviti dojam uplakanog djeteta koje moli za milost.

Naprotiv, danas kada treba da čuvamo i gradimo našu domovinu, u sve naše aktivnosti moramo ubaciti neophodnu dozu organizovanosti, reda, rada i discipline. Sa željom da se vaša patriotska misija nikada ne zaboravi i da služi kao pouka, svim pripadnicima Općinskog štaba odbrane Kakanj i 311. lahke brigade upućujem čestitku povodom godišnjice formiranja ovih formacija koje su pružile junački otpor agresiji koja je izvršena na međunarodno priznatu Republiku BiH.

Općinski načelnik, Mirnes Bajtarević