Connect with us

BIH

Nevrijeme stvorilo probleme: Kolaps na planinskim prevojima, u ZDK vjetar skidao krovove i obarao stabla

Nove padavine i ugažen snijeg na kolovozu usporio je saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH.

Zbog sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Olovo – Kladanj, Travnik – Donji Vakuf i Ljubogošta – Podromanija.

Na dionicama Sarajevo – Olovo (Nišići) i Sarajevo – Konjic (Ivan), za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Zbog popriječenih teretnih vozila na prevoju Karaula (Olovo – Kladanj), putnička vozila saobraćaju otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Foto: Zenica blog

Iz Bosanskohercegovačkog auto moto kluba (BiHAMK) upozoravaju se vozači na jake udare vjetra na putevima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona.

U mjesnoj zajednici Orahovica mještani su danas svjedočili strašnom nevremenu, nakon kojeg je došlo do velikog oštećenja na krovu kuće mještanina Kasima Valentića.

Također, zbog jakih udara vjetra na području ovog kantona otežano je odvijanje saobraćaja, što je uzrokovano padanjem drveća na cestu, kao i električnih stubova.

Na regionalnoj cesti Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica je danas usljed udara vjetra praćenih snijegom i kišom došlo do pada električnih kablova na put, zbog čega je do 11.20 sati bio potpuno obustavljen saobraćaj.

Iz BiHAMK-a vozačima skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Izvor: Faktor