Connect with us

KAKANJ

Održan novogodišnji press u općini Kakanj

Općina je ove godine akcenat stavila na finansijsku podršku poduzetništvu, razvoju poljoprivrede te na ulaganja u cestovnu infrastrukturu. Ovo je istaknuto na godišnjoj press konferenciji Općine Kakanj i tradicionalnom druženju sa predstavnicima medija.

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se Općina Kakanj susrela u toku 2021. godine upješno je realizovala brojne projekte i programe, te je uz rast prihoda i finansijsku podršku Vlade ZDK i Vlade FBIH, godinu završila upješno uz izvršenje Budžeta od preko 95 posto.

“Ono što je specifično je da smo uspjeli privesti kraju ovu godinu sa svim transferima koje smo trebali implementirati, plaćati i uredno smo sve isplatili. U narednoj godini nastavit ćemo istm intenzitetom i pred nama su pune ruke posla”, istakao je načelnik Bajtarević.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Prema planu aktivnosti Općinsko vijeće je tokom godine koja je na izmaku zasjedalo jednom mjesečno te donosilo i razmatralo odluke bitne za funkcionisanje Općine Kakanj.”Ja sam zadovoljan radom općinskog vijeća i odlukama koje smo usvjali. Mogu reči da na kraju godine nemamo nijednu odluku koju nismo usvojili. Spremni smo i za rad u narednoj godini”, kazao je između ostalog predsjedavajući OV Kakanj, Slaven Katičić.

Slaven Katičić, predsjedavajući OV Kakanj

Akcenat Općine Kakanj u narednoj godini bit će na podršci privredi s ciljem zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, realizaciji infrastrukturnih projekata, isplati subvencija iz različitih oblasti, pomoći mladim ljudima kroz različite projekte a naročito iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta, te i svih ostalih  programa koji se tiču svih građana općine Kakanj. U novu godinu općina Kakanj ući će sa Budžetom u iznosu od preko 28 miliona KM.

Continue Reading