Connect with us

SPORT

Odbojkaši Kaknja upisali četvrtu prvenstvenu pobjedu

Odbojkaški klub „Kakanj 78“ sinoć je pobijedio OK „Jedinstvo“ iz Brčkog rezultatom 3-1, po setovima 25-17, 18-25, 25-17, 25-17. Iako su izabranici trenera Almira Aganovića rutinski dobili prvi set, u drugom su doživjeli neshvatljiv pad u igri, napravili su dosta grešaka, te su gosti iz Brčkog isti riješili u svoju korist.

Ipak u trećem i četvrtom setu kakanjski odbojkaši su popravili igru i utakmicu mirno priveli kraju.

“Želim da čestitam mojim momcima na ovoj veoma bitnoj pobjedi,” kazao je Almir Aganović, trener “OK Kakanj 78”.

Almir Aganović

Trener gostujuće ekipe istakao je da se ne može porediti igrački kadar i iskustvo odbojkaškog kluba “Kakanj 78” i njegovog tima, te naglasio da nije nezadovoljan rezultatom u ovoj utakmici.

“Mi smo ove sezone ušli u jednu kompletnu rekonstrukciju tima sa osnovnim ciljem da opstanemo u premijer ligi BiH. Razlog za to je i finansijska situacija, a pored toga imamo i dosta mlađih igrača koje smo prekomandovali u prvi tim, istakao je Edin Baković, trener OK “Jedinstvo” Brčko.

Edin BakovićNa kraju treba reći da je ovo očekivana pobjeda kakanjskih odbojkaša i najbolja najava za derbi prvenstva u narednom kolu. Naime, odbojkaški klub “Kakanj 78”  gostuje aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine ekipi Mladosti.

ntvic.ba

Continue Reading