Connect with us

KAKANJ

OV Kakanj: Usvojen Nacrt Budžeta za 2022. godinu

Općinski Budžet bio je u fokusu rada novembarske sjednice OV Kakanj. Vijećnici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, rebalans ovogodišnjeg Budžeta, te Nacrt Budžeta Općine Kakanj za 2022. godinu.

Općina Kakanj tokom prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je ukupne prihode i primitke u iznosu od 17.984.800 KM, a realizovala rashode i izdatke u iznosu od 15.195.500 KM. Ostvaren je suficit od preko milion KM – i kako je pojašnjeno iz nadležne službe, na kraju godine Općina može očekivati veoma dobar poslovni rezultat. Usvojenim rebalansom ovogodišnji je Budžet povećan za 230.000 KM. Na današnjoj je sjednici OV usvojilo i Nacrt Budžeta Općine Kakanj za 2022. godinu u iznosu od 24.704.500 KM.

Nacrt Budžeta za 2022. godinu rađen je na osnovu projekcija prihoda nadležnih ministarstava i očekuje se da će ispoštovati zahtjeve budžetskih korisnika i zakonske obaveze realizujući razvojne, poticajne i socijalne mjere.

Nacrt Budžeta upućen je u javnu raspravu koja će trajati do 03. decembra kako bi za sljedeću sjednicu bio pripremljen Prijedlog Budžeta Općine Kakanj za 2022. godinu. OV na novembarskoj je sjednici usvojilo i prijedlog odluke o prograšenju Udruženja građana Rudarska glazba udruženjem od posebnog interesa. Također usvojeni su prijedlozi rješenja o konačnim imenovanjima Skupština javnih preduzeća Vodokom i Grijanje.

ntvic

Continue Reading