Connect with us

KAKANJ

Počela izgradnja kuće za porodicu Mašić i njihovo dvoje djece

23.12.2022.
ntvic.ba

Izgradnju kuće za porodicu Mašić zajedno realiziraju Općina Kakanj i Nevladino humanitarno udruženje “Oslonac”. Kuća se gradi na lokaciji Šumonjićka. Općina Kakanj je za učešće u izgradnji kuće izdvojila 24.000 KM i zemljište za izgradnju kuće.

Almin Mašić i njegova supruga Merjema iz kakanjskog naselja Brnj su dvoje vrijednih mladih ljudi koji su zasnovali bračnu zajednicu sa željom da jedno drugom cijeli život budu podrška i da se, nošeni ljubavlju, zajednički bore za svoju egzistenciju.

Oboje su lica sa invaliditetom i oboje imaju zlatne ruke, kreativnost i odlučnost. Njihovoj želji da se izbore sa životnim izazovima nisu prepreka ni invalidska kolica, niti bilo šta drugo…

Almin proizvodi sve što se od drveta može proizvesti. Specijalnost su mu košnice za pčele, a proizvodi i drvene stolove, i drveni pribor za kuhinju, po narudžbi radi i držalice za alat, i brojne druge predmete od drveta.

Uz pomoć podsticajnog programa Općine Kakanj, Almin i Merjema su registrirali vlastitu poduzetničku djelatnost – proizvodnju raznih vrsta proizvoda od drveta.

Kako navode iz Općine, ove godine će dati prednost drugim prioritetima, poput kuće za Mašiće, u odnosu na doček Nove godine, kupovinu nove jelke i novogodišnjih ukrasa.

Continue Reading