Connect with us

KAKANJ

Proteklog vikenda u Kaknju upriličen 2. moto susret bajkera

Drugi moto susret u Kaknju počeo je nastupom jednog od najboljih motoakrobata na svijetu Matije Podhraškog iz Hrvatske. Svojim vrhunskim akrobacijama koje su se sastojale od vožnje na prednjem i stražnjem kotaču te u ležećem i stajaćem položaju, oduševio je kakanjsku publiku.

Matija Podhraški

„Prvi put sam u ovom gradu i mogu reći da je stvarno super organizacija i bilo je jako puno ljudi“.

„Prvo sam krenuo na takmičenja širom Evrope u Bugarsku, Mađarsku, Njemačku, Austriju i ostvario sam jako dobre rezultate. I evo sad sam počeo nastupati i po moto susretima i drugim događajima“, kazao je Matija Podhraški.

Nakon nastupa Matije Podhraškog, u okviru drugog moto susreta upriličen je i defile motociklista ulicama grada.

Inače, ovom događaju prisustvovali su bajkeri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije,  Njemačke, Švedske i Slovenije. Cilj ovakvih susreta je prije svega druženje ali i razmjena iskustava između motociklista.

U okviru 2. moto susreta upriličen je defile motociklista ulicama grada. Također održane su i  bajkerske igre – spora vožnja, natezanje konopca i bacanje gume, te koncert kakanjske grupe Auto Stop. Kada je riječ o samoj organizaciji, sve je proteklo u najboljem redu, a domaćini su poručili da će i do godine nastojati pripremiti još bolji i kvalitetniji program.

ntvic.ba

Continue Reading