Connect with us

KAKANJ

Proučena hafiska dova hafizi Amini Imamović

U nedjelju, 16. januara 2022. godine, u Čaršijskoj džamiji u Kaknju proučena je hafiska dova hafizi Amini Imamović.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio imam Čaršijske džamije Elvedin ef. Ibrahimspahić poželivši prisutnima dobrodošlicu na hafisku dovu Amini Imamović koja dolazi iz porodice čije su dvije starije sestre, također hafizi Kur’ana.

Glavni imam medžlisa IZ Kakanj iskazao je svoje zadovoljstvo što je ovaj medžlis bogatiji za još jednu mladu hafizu Kur’ana, stavljajući poseban akcenat na nagradu kod Allaha dž.š. koju će hafizi imati kod Gospodara, kao i njihovi roditelji.

Izaslanik muftije sarajevskog hafiz doktor Abdul-Aziz Drkić prisutne je podsjetio na ljepotu druženja sa Kur’anom i blagodati učenja Kur’ana. Posebne čestitke uputio je hafizi Amini i njenim roditeljima.

Hafiskoj dovi prisustvovao je i Aminin muhafiz hafiz Mensud-ef. Đulović, te hafizi koji su uljepšali svečanost učenjem odlomaka iz Kur’ana, što je tradicija i posebnost hafiskih dova u BiH.

Na kraju svečanosti hafizi Amini uručene su prigodne hedije i pokloni od Rijaseta IZ u BiH, Muftijstva sarajevskog, Medžlisa IZ Kakanj kao i od brojne rodbine i prijatelja koji si prisustvovali dovi.

Hafiza Amina Imamović, kći Mirzeta i Azemine, rođena je 29. decembra 1996. godine u Zenici. Završila je Osnovnu školu „Rešad Kadić“ u Brnjicu, a zatim i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 2015. godine.

Godine 2020. završila je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Njen muallim bio je njen otac hadži Mirzet-ef. Imamović, a muhaffiz hfz. Mensud-ef. Đulović, profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi. Dvije sestre hafize Amine – hafiza Almedina i hafiza Eldina, prije nekoliko godina, uspješno su položile hifz pred hafiskom komisijom.

ntvic.ba

Continue Reading