Connect with us

KAKANJ

Sinošnjim izlijevanjem rijeke Bosne u Kaknju najviše pogođeni stambeni objekti u Doboju, voda prodrla i u Vatrogasni dom

Nove padavine znače i nove probleme za mještane koji žive u blizini korita rijeke Bosne na području Kaknja. Dugogodišnji problem mještana naselja Doboj koji žive u blizini Vatrogasnog doma, jesu poplave kojima budu pogođeni u vrijeme većih padavina. Tako je bilo i ovaj put. Jučer u toku dana došlo je do izlijevanja vode iz korita rijeke, prvo u prostorije Vatrogasnog doma, a zatim i na saobraćajnice i stambene objekte. Mještani sa ovog područja cijelu noć su dežurali i radili na zaštiti svojih života i imovine.

Fatima Kulović, starija mještanka Doboja, zatekla se sama u kući. Kako kaže, provela je besanu noć uz molbu dragom Bogu da sve prođe bez većih problema.

Stanovnici Doboja  riješenje ovog dugogodišnjeg problema vide u uređenju korita rijeke Bosne uz neizbježne nasipe na mjestima koja su najkritičnija. Roditeljska kuća Mensura Čehajića i ovoga puta je zahvaćena poplavama. Jedno od rješenja koje on vidi jeste nastavak izgradnje nasipa koji je započet prije 10 godina.

Dok nadležne institucije ne nađu rješenja i dok ne dođe do uređenja korita rijeke Bosne, mještanima ostaje da budu u pripravnosti i rade na zaštiti svoje imovine i svojih života uz pomoć svih službi za spašavanje i zaštitu koje su im na raspolaganju.

ntvic.ba

Continue Reading