Connect with us

KAKANJ

Sve veća zainteresovanost mladih za interaktivne radionice u organizaciji Medžlisa IZ Kakanj

U saradnji sa Mrežom mladih, tim Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa IZ Kakanj je proteklog vikenda realizirao jednodnevni seminar za koordinatore Mreže mladih pod nazivom “Mladi i brak”.

Cilj seminara bio je mladim ljudima približiti temu braka, istaknuti važnost braka sa stanovišta islama, te kroz interaktivne radionice potaknuti mlade da usvajaju i razvijaju vještine komunikacije.

Na seminaru je istaknuto da uz stalni rast i razvoj, pronalaženje vlastite životne misije, planiranje kratkoročne i dugoročne budućnosti te aktivnim radom u tom smijeru već prije braka privlačimo osobu sličnih afiniteta što olakšava dalje procese prilikom stupanja u brak.

Na radionicama su također, istaknuti  stavovi islama kada je u pitanju bračna zajednica referirajući ajete i hadise  kao osnovne smijernice u jednoj od najvažnijih životnih odluka.

Kroz interaktivne radionice teme su prezentovali članovi stručnog tima mr. Sulejman ef. Čeliković, psiholog Nadina Kovač, Ermin ef. Zahirović, koordinator Mreže mladih i Elvedina Plasto voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu pri Medžlisu IZ Kakanj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2.jpg

Ovakav interaktivni pristup Medžlis Kakanj je organizirao u ugodanom ambijentu Edukaciono rekreativnog Centra “Ponijeri” što je svakako, pored usvojenih znanja i vještina, ostavilo mogućnost za druženje mladih na ovom privlačnom izletištu.

Iz Medžlisa IZ Kakanj u 2022. godini planiraju još niz seminara u organizaciji Savjetovališta za brak i porodicu za nekoliko prioritetnih ciljnih grupa sa temama koje su od važnosti za duhovno i mentalno zdravlje pojedinca i zajednice.

ntvic.ba

Continue Reading