Connect with us

Uncategorized

Tokom ljeta u Kaknju realizovani brojni projekti na rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture, potpisani ugovori za nove projekte

Tokom ljetnog perioda na području općine Kakanj realizovani su brojni infrastrukturni radovi koji se odnose na unaprijeđenje cestovne infrastrukture. Nedavno su okončane tenderske procedure i potpisani ugovori za nove projekte koji će biti prioritet u narednom periodu.

Pored sanacija, rekonstrukcija i izgradnje novih saobraćajnica na području općine Kakanj ove se godine intenzivno radilo na izgradnji novoprojektovane dionice regionalne ceste Donji Kakanj Kondžilo. Ukupna vrijednost radova ovoj dionici iznosi 600.000 KM, od kojih je iz Budžeta Općine Kakanj izdvojeno 200.000 KM, dok iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona izdvojeno oko 400.000 KM.

Jedan od prioritetnih projekata Zavoda u ovoj godini je i izgradnja nove saobraćajnice u užem gradskom području, koja bi trebala donijeti rasterećenje gradske jezgre Kaknja u pogledu saobraćaja, posebno saobraćaja teretnih vozila. Radovi za sada idu planiranom dinamikom iako su se javljali određeni problemi zbog opterećenja ove trase instalacijama. U proteklih mjesec dana intenzivno se radilo na njihovom izmještanju.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na neophodnim sanacijama i rekonstrukcijama kako bi se obezbijedili što kvalitetniji uslovi za saobraćanje. Istovremeno radilo se i na provođenju potrebnih procedura javnih nabavki za projekte usvojene kroz programe OV u ovoj godini.

Prema dosadašnjim praksama svi projekti koji su usvojeni i za koje su provedene neophodne procedure a koji tokom godine ne budu realizovani bit će na listi prioriteta u narednoj godini.

ntvic

Continue Reading