Connect with us

RELIGIJA

U subotu 31.12.2022. godine tradicionalna Večer Kur’ana u Kaknju

29.12.2022.
ntvic.ba (S.I.)

MIZ Kakanj nastavlja tradiciju organizacije večeri Kur’ana, ove godine po 23-i put. Nakon pauze koja je uslijedila usljed pandemije Korona virusa, u subotu 31.12., u Gradskoj dvorani u 18 h bit će upriličena Večer Kur’ana u kome će učestvovati gosti hafizi iz R Turske, Makedonije, Njemačke, BiH, kao i domaćini manifestacije MIZ Kakanj i hor Mreže mladih.

– Drago nam je da smo opet u prilici u Gradskoj dvorani i ove godine organizovati večer u kojoj ćemo se zajedno okupiti u dobru, slušajući vrsne učače Kur’ana i nadahnuti se Božijom riječju onako kako nas je učio sam Poslanik kome je i poslana Knjiga kao Uputa ljudima. Kur’an je taj koji nas okuplja i koji će nas uzeti i skloniti pod svoje okrilje te noći, ali i cijeli život ko ga uzme za vodiča i prijatelja – naglasio je glavni imam MIZ Kakanj, mr, Sulejman ef. Čeliković.

Inače, ovaj nesvakidašnji događaj već je u Kaknju postao brend i na to su u Medžlisu ponosni. Očekuje se veliki broj vjernika iz Kaknja i ostalih gradova u BiH, a prisutnima će se obratiti predstavnik Rijaseta IZ  u BiH hafiz. dr. Abdul-Aziz Drkić.

Continue Reading