Connect with us

SPORT

Tuka: U finalu Dijamantske lige ja ću opet staviti srce na svoj grb

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, pred finale Dijamantske lige, poslao je snažnu poruku Bosancima i Hercegovcima:

“Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige. Za one koji ne znaju, to je moje prvo dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao.

Ne mogu reći da me nije zabolilo kada sam pročitao: “Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti”! Jeste, zabolilo me, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista. Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko TEK ŠESTI ili TEK SEDMI… I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu… Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel”, napisao je najbolji bh. atletičar na svom FB profilu.

Continue Reading