Connect with us

KAKANJ

U Domu zdravlja Kakanj nastavlja se proces masovne imunizacije

JU Dom zdravlja Kakanj, po sistemu otvorenih vrata, nastavlja sa aktivnostima na polju imunizacije protiv COVOD-a 19. Do sada je u kakanjskom Domu zdravlja aplicirano preko 9.000 vakcina, a iz ove zdravstvene ustanove posebno pozivaju populaciju mladih na vakcinisanje, kako bi se postigla što bolja kolektivna zaštita stanovništva.

Na području općine Kakanj od početka procesa iminuzacije protiv covid-a 19 do sada prvom dozom vakcinisano preko 6.000 građana, dok je sa obje doze vakcinisano oko 3.000 građana.

Dom zdravlja Kakanj trenutno raspolaže sa dovoljnim količinama vakcina, a interes građana za vakcinaciju je, smatraju u Domu zdarvlja zadovoljavajući, gdje se svakodnevno po sistemu otvorenih vrata vakciniše i do 200 građana. Vakcinaciju je moguće izvršiti od 12 do 15 sati na dva vakcinalna punkta: u Domu zdravlja Kakanj i u Ambulanti porodične medicine u Zgošći.

Dom zdravlja Kakanj u narednom će periodu i za pacijente koji nisu u mogućnosti doći na vakcinalne punktove organizovati mobilne ekipe koje će po pozivu i uz preporuku ljekara dolaziti na kućnu adresu.

Od ove sedmice Dom zdravlja počeo je sa izdavanjem besplatne potvrde o vakcinaciji sa QR kodom. Građani koji su okončali proces imunizacije svoje QR kodove mogu preuzeti u ambulantama u kojima su vakcinisani.

ntvic.ba

Continue Reading