Connect with us

KAKANJ

U funkciju pušten novi most u Kraljevoj Sutjesci

Projekat vrijedan 450.000 km  finansiran je iz budžeta ZDK putem Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalnih, kantonalnih ali i viših nivoa vlasti kao i domicijelno stanovništvo i drugi građani. Kraljeva Sutjeska je kulturno-historijsko mjesto u Općini Kakanj i kao takvo važno je kako za lokalnu zajednicu tako i za cjelokupnu BIH. To  je mjesto koje je potrebno razvijati kako u turističkom tako i u infrastrukturnom smislu. Upravo zbog tih činjenica  u proteklih nekoliko  mjeseci  izvođeni su radovi na izgradnji novog mosta koji lokalnu zajednicu povezuje u jednu cjelinu. Most je prije nove izgradnje bio nekoliko put rekonstruisan međutim to nije bilo trajno rješenje.

” Dobro znamo kakav je ovaj most bio u prethodnim godinama. Ovaj sada je respektabilan most koji će povezivati prije svega dvije obale ali i dvije Općine, Vareš i Kakanj, što nije zanemarivo. Također, dobro će doći i stanovnicima Kraljeve Sutjeske i okolnih sela (Nažbilja, Bastašića, Lipnice). Obzirom da se radi o regionalnom putu koji vodi do izletišta Ponijeri i predstavlja alternativu i sa te strane ovaj most ima veliki značaj”, istakao je načlnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Sa svakim realiziranim infrastrukturnim projektom  Kraljeva Sutjeska dobija, kako ugodniji životni ambijent za njene stanovnike, tako i veću turističku šansu koja je neophodna ovom kulturno historijskom mjestu.

Continue Reading