Connect with us

KAKANJ

U JU “Gradska biblioteka” Kakanj promovisane nove knjige iz oblasti poduzetništva

U JU “Gradska biblioteka” Kakanj, u okviru programa obilježavanja Dana državnosti BiH, održana je promocija knjiga iz oblasti ekonomije, poduzetništva i marketinga. Ova bibliotečka građa nabavljena je u okviru projekta kojeg je finasirala Općina Kakanj s ciljem poticaja poduzetništva.

Promociji knjiga i druženju sa načelnikom Općine, predstavnicima općinske Službe za privredu te direktorom Gradske biblioteke prisustvovali su učenici Srednje tehničke škole „Kemala Kapetanović“. Nova stručna literatura iz oblasti poduzetništva pomoći će ovim budućim ekonomistima da prošire svoja znanja i prevaziđu probleme na koje budu nailazili.

 “Mogućnost da učimo iz ovih knjiga mnogo će nam značiti, pogotova kada budemo radili seminare iz grupe ekoloških predmeta. Takođe, oni koji studiraju ekonomiju, mogu širiti svoje znanje čitajuči ove knjige.” – naglasila je Selma Krivokapa, učenica STŠ “Kemal Kapetanović”.

Bibliotečka literatura za tkz. poduzetničku biblioteku nabavljena je uz finansijsku  podršku Općine Kakanj. Riječ je o 30 knjiga najrelevantnijih svjetskih autora iz oblasti ekonomije, poduzetništva i marketinga.

“Općina Kakanj i prošle je godine finansirala nabavku stručne literature za biblioteku. Tada su to bili naslovi iz oblasti poljoprivrede, a ove godine, na inicijativu menadžmenta biblioteke, to su knjige iz oblasti poduzetništva. Vjerujem da će pomoći učenicima i studentima u učenju, a poduzetnicima u nastojanju da prošire znanja i kompetencije” – naglasio je Općinski načelnik Mirnes Bajtarević.

Kako je istakao Senad Čišija, direktro Gradske biblioteke, ovu literaturu koriste učenici i studenti koji se obrazuju u zemljama EU a sada će je koristiti I naši student. Na kraju, ovo je jedan od načina da se obilježi Dan Državnosti – domovina se, između ostalog, čuva i gradi znanjem.

Continue Reading