Connect with us

KAKANJ

U Kaknju obilježen blagdan Svi sveti

Uprkos pandemiji koronavirusa, koja nažalost još uvijek traje brojni građani okupili su se na Gradskom groblju u Kaknju kako bi obilježili blagdan Svi sveti. Tokom ovog važnog blagdana pale se svijeće, polaže cvijeće i moli se za pokojnike. Na taj način iskazuje se ljubav i poštovanje prema onima koji više nisu među nama.

Blagdan Svi sveti prilika je i za susrete rodbine, komšija,prijatelja i poznanika. Na kakanjskom Gradskom groblju i ovoga je 1. novmbra veliki broj Kakanjaca sa inostranim adresama ali i onih koji žive u ovom gradu. Odavanje počasti preminulima, molitve za njihove duše ali i razmjena toplih riječi, zagrljaja i drugih pomješanih emocija pri susretu sa starim prijateljima koji se godinama nisu vidjeli ovaj blagdan čine posebno emotivnim i dragocjenim a takva atmosfera obilježila je i današnji dan.

Danas u ovim teškim vremenima u kojim se čovječanstvo suoačava sa puno izazova savremenog doba i različitim pošastima od pandemije do sve većeg negativnog uticaja modernih tehnologija u kojem se gubi stvarni živi kontakt, susreti poput ovih povodom 1. novembra su izuzetno bitni. Takvog mišljenja je i veliki broj Kakanjaca koji su danas obilježili ovaj veliki blagdan.

I baš zato bez obzira na tužni povod zbog kojeg su se danas vjernici okupili na Gradskom groblju sa sobom će ponijeti ipak lijepe uspomene ovogodišnjeg  sunčanog 1. novembra.

ntvic.ba

Continue Reading