Connect with us

KAKANJ

U Kraljevoj Sutjesci sahranjen fra. Stjepan Duvnjak

Brojni Franjevci, predstavnici vjerskog i političkog života, prijatelji i susjedi na vječni počinak ispratili su fra. Stjepana Duvnjaka. Za Općinu Kakanj a posebno za franjevačku zajednicu ovo je jedan veliki gubitak jer je fra. Stjepan svojim svjetonadzorima i mudrostima, znanjem i djelima ostavio dubok trag u ljudskim srcima.

Misu zadušnicu u franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci predvodio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

„Dostojanstveno smo ga ispratili na vječni počinak, zaslužio je, jer je za života ostavio svijetli trag i kao svećenik i kao fratar i kao profesor“, istakao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Vinko Puljić

Fra. Stjepan je rođen 30. novembra 1948. godine u mjestu Haljinići, župa Kraljeva Sutjeska. Osnovnu školu završio je u Kraljevoj Sutjesci a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Studij teologije završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Fra. Stjepan Duvnjak je svoj ovozemaljski život proveo u savjesnom i odgovornom služenju redovničkoj zajednici i katoličkoj Crkvi. Za svećenika je zaređen 1975. godine u Sarajevu. Od 1991. do 2000. godine obavljao je dužnost gvardijana franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci.

ntvic.ba

Continue Reading