Connect with us

KAKANJ

U MZ Bukovlje u podružnici Čobe u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže: Višegodišnji problem mještana ovog područja uskoro će biti riješen

Za oko pedesetak domaćinstava naselja Čobe, problem nepostojanja kanalizacione mreže uskoro će biti prošlost, obzirom da su počeli radovi na izgradnji iste u dužini od 850 metara. Realizacijom ovog projekta bit će riješen višegodišnji kanalizacioni problem mještana ovog područja.

„ Jedan dio mjesne zajednice je pokriven kanalizacionom mrežom, a sada slijedi preostali dio u dužini oko 850 metara. Kanalizacija će obuhvatiti dio naselja Čobe, ali i domaćinstva koja gravitiraju oko njega. Vrijednost projekta iznosi 67 hiljada maraka bez PDV-a a radove finansira Vlada Zeničko dobojskog kantona“, kazao je Almir Alagić predsjednik MZ Bukovlje.

Almir Alagić

Prema riječima Alagića, planirano je da radovi na ovom veoma značajnom infrastrukturnom projektu, budu završeni u kratkom vremenskom periodu, a sve će ipak zavisiti i od vremenskih uslova.

„Kako vremenski uslovi budu diktirali tako će se i radovi završavati. Nadam se da ne bi trebali trajati duže od mjesec dana“ , poručio je Almir Alagić predsjednik MZ Bukovlje.

Radovi

Nakon završetka radova na kanalizacionoj mreži, obaveza je izvođača da asfaltira cestu, odnosno da je vrati u prvobitno stanje, kako bi mještani imali odgovarajuću putnu komunikaciju.

ntvic.ba

Continue Reading