Connect with us

KAKANJ

U OŠ“Hamdija Kreševljaković”Kakanj održano Općinsko takmičenje iz fizike.

U OŠ “Hamdija Kreševljaković” upriličeno je  takmičenje iz fizike za učenike osmih i devetih razreda kakanjskih osnovnih škola. Učestvovalo je ukupno 36 učenika koji su se borili za najviši plasman.

Kako je kazao nastavnik Numo Begovac, fizika je jako zahtjevan predmet koji iziskuje mnogo truda i rada i samim tim je veoma teško motivisati učenike da uopšte učestvuju na ovim takmičenjima.

Numo Begovac

Ponovni susreti na ovakvim događajima, nakon pauze od dvije godine i za učenike, ali i nastavnike  predstavljaju motivaciju da se dostignu veći rezultati u ovoj oblasti.

Po završetku takmičenja proglašeni su najuspješniji učenici koji će predstavljati Općinu Kakanj na kantonalnom takmičenju.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto je osvojio Muflizović Ajdin iz OŠ”Hamdija Kreševljaković”,  drugo mesto Moštro Amer, također iz  OŠ”Hamdija Kreševljaković” i treće mjesto Berbić Sajra iz OŠ ”Omer Mušić “.

Sva tri prva mjesta od devetih razreda osvojili su učenici Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija”. Najbolja je bila Ljubović Merjema, drugo mjesto pripalo je Đokić Imranu, a treće Majri Jašarspahić. Na kraju treba spomenuti i nastavnike čiji su učenici bili najbolji, a koji će nastaviti intenzivne pripreme za njihovo učešće na konatonalnom takmičenju, to su: Arnela Vehab, Elvira Smaka i Zahirović Muris.

ntvic.ba

Continue Reading