Connect with us

KAKANJ

Upis u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata kao i ažuriranje podataka je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede

Trenutno je na području Općine Kakanj u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, upisano oko 1963 gazdinstva. Iz Općine Kakanj obavještavaju poljoprivredne proizvođače, pravna i fizička lica koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, da su obavezni izvršiti ažuriranje podataka do 31. marta tekuće godine.

„I svi oni koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, njima je obaveza da u periodu od 1. janura, do 31. marta ažuriraju svoje gazdinstvo, šta to znači? Aplikacija federalnog ministarstva je napravljena tako da sa novom godinom odnosno sa 31.12. izbriše sve podatke vezane za korištenje zemljišta i stanje stoke“.

Onda svi upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava moraju doći do 31. marta da ponove stanje na tekuću godinu. Da li je ono izmijenjeno, da li je ostalo brojno stanje stoke i da li se promijenilo. Također treba da se provjeri stanje sa ličnim dokumentima, da li su istekle lične karte, da li je promijenjena adresa stanovanja i broj telefona, da li je promijenjena banka i bankovni račun. I tako još neke stvari koje su bitne za registar poljoprivrednih gazdinstava, jer se ti podaci upravo povlače iz tog registra“, kazao je Dalibor Lovrić stručni saradnik za stočarstvo u Općini Kakanj.

Dalibor Lovrić

Upis u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata kao i ažuriranje podataka, vrši se svakim radnim danom od 8 do 14 sati u službi za privredu, urabnizam i zaštitu okoline Općine Kakanj.

ntvic.ba

Continue Reading