Connect with us

KAKANJ

Uprava Tvornice cementa Kakanj nagradila radnike za jubilarnih 25 godina rada

U okviru obilježavanja 43. rođendana, Tvornica cementa Kakanj i ove je godine nagradila svoje radnike i penzionere. Zbog epidemioloških mjera Uprava Tvornice cementa nije mogla organizovati svečana druženja i prijeme kako je to bilo ranijih godina, ali podrška i zahvalnost uposlenicima nije izostala. Zaposlenici, penzioneri i porodice preminulih radnika novčane nagrade i promotivne poklone dobili su putem pošte.

Za 28 zaposlenika Tvornice koji ove godine obilježavaju jubilarnih 25 godina rada organizovano je nešto skromnije druženje, a nagrade koje su dobili odraz su zahvalnosti Uprave Tvornice za njihov predani radu u cilju napretka Cementare.

Domaćini ispred Tvornice cementa Kakanj bili su Zehra Obralija, izvršna direktorica za finansije i ekonomska pitanja, i Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja. Članovi Uprave ovom su prilikom ukazali na značaj obilježavanja ovog jubileja i istakli važnost doprinosa svakog pojedinačnog radnika i radnice: „Zahvaljujući vama i vašem angažmanu proizvedeno je više od 20 miliona tona cementa do sad. Neki od najznačajnijih objekata današnjice izgrađeni su upravo cementom koji ste vi proizveli. Zahvaljujući vama Tvornica cementa Kakanj je sinonim uspjeha i napretka,“ kazao je Neimarlija u svom obraćanju.

Direktorica Obralija kazala je da se ove i prošle godine obilježavanje rođendana Tvornice odvija u potpuno drugačijoj atmosferi. „Ranijih godina ogromno nam je zadovoljstvo bilo što smo na ovaj dan mogli ugostiti naše penzionere kojih je nemali broj. Ove godine što se tiče događaja sve je jako skromno, ali što se tiče naše potpore radnicima i penzionerima, tu se apsolutno ništa nije promijenilo. Naši radnici redovno svake godine dobivaju jubilarnu nagradu, a svim našim penzionerima uplaćujemo po 300 KM. Znamo da je svim našim penzionerima ovo veoma važan dan kada se međusobno sreću i druže, ali na žalost to ove godine nije bilo moguće.“

Da se podsjetimo: prve tone „sivog zlata“ krenule su iz Kaknja 15. decembra 1978. godine i u potpunosti promijenile historiju građevinske industrije u BiH. Izgradnjom cementare u Kaknju omogućen je mnogo brži razvoj moderne infrastrukture i gradnje neophodnih stambenih i poslovnih objekata u urbanim centrima koji su se intenzivno razvijali početkom osamdesetih. Cement iz Kaknja posebno je bio značajan za izgradnju kompletne infrastrukture i pratećih objekata za XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu, a danas za izgradnju autoputa na Koridoru 5C.

Continue Reading